Procedure Aanmelden

Na het lezen van de informatie over de school op onze website, kunt u bellen om een afspraak te maken voor een bezoek aan de school. Na dit bezoek en gesprek van de ouder(s) met de directeur kan een kind ingeschreven worden. Vanaf drie jaar kan een kind worden aangemeld. Voor het derde jaar mag u natuurlijk komen kennismaken met de school en kunt u uw interesse voor de Patioschool bekend maken.

Kleuters kunnen, voordat zij 4 jaar worden, vijf ochtenden in de groep meedoen (wen-ochtenden). Hiervoor neemt de groepsleerkracht ongeveer drie maanden voor de vierde verjaardag van het kind, contact op met de ouders. Is het kind eenmaal 4 jaar, dan mag het 'echt' naar school. Niet alleen voor het kind is alles nieuw. Ook voor de ouder(s) is het een nieuwe fase. In het begin is het wennen. Het kost natuurlijk tijd voordat ieder zich helemaal thuis voelt in de school. Het halen en brengen van het kind zijn geschikte momenten om kennis met te maken met de leerkrachten, de school en de andere ouders. Bij vragen kunt u altijd bij de groepsleeerkracht terecht.

Na ongeveer 6 weken wordt u door de leerkracht uitgenodigd voor een gesprek om eventuele vragen te beantwoorden en terug te kijken op de eerste weken op school.